Header watertoren

Hamerruimte

De Galerie

 

Zilvergalerie de Watertoren heeft een grondige herinrichting ondergaan: de vitrines met zilver zijn nu geïntegreerd in de hamerruimte van de ateliers van Paul de Vries en André van Loon.
Zo ziet u in één oogopslag de prachtige zilveren stukken naast de gereedschappen waarmee deze zijn gemaakt, en wordt het proces van zilversmeden inzichtelijk gemaakt.

 

De imposante hoeveelheid hamers en staken, de werkbanken en de vuurplaats maken allemaal onderdeel uit van het unieke werk van de zilversmid/kunstenaar.

Naast het werk van André van Loon en Paul de Vries presenteert Zilvergalerie de Watertoren ook werk van toonaangevende zilversmeden uit binnen- en buitenland. Zilvergalerie de watertoren bied jonge en gerenommeerde zilversmeden een podium hun werk te tonen en hoopt daarmee een bijdrage te kunnen leveren aan de dialoog tussen verschillende kunstenaars, de relatie van zilverkunst tot de hedendaagse kunst en de vernieuwing in de zilverkunst.

Schoonhoven is een schitterend historisch stadje aan de rivier de Lek in het groene hart van Nederland binnen de driehoek van de steden Rotterdam/ Den Haag, Utrecht en Amsterdam.

 

watertoren contour

Bezoek op afspraak of op goed geluk, als we aan het werk zijn laten we u de collectie graag zien.

info@zilvergalerie.nl    06-22718553